Vanaf 8 jaar

 • Ballerinadroom

  Michaela DePrince & Elaine DePrince

  Op een stormachtige dag blies de wind een tijdschrift over de weg. Ik rende er achteraan en kreeg het te pakken. Op de voorkant stond een mooie foto van een vrouw. Ze droeg roze schoentjes en stond op de punten van haar tenen. Ze zag er heel gelukkig uit...  

 • Watervlinder; Stip het sprintkanon

  Ellen Stoop

  Elvira Stiphout gaat voor goud!

  Tijdens haar eerste training bij zwemclub De Watervlinders heeft ze meteen de slag te pakken. En een bijnaam: Stip! Kort en krachtig, net zoals haar schoolslag, want daar is ze met stip de beste in! Als ze hoort dat er binnenkort een belangrijke wedstrijd is, droomt ze ervan om mee te doen. Dan krijgt ze ook zo’n mooie lavendelblauwe trainingsbroek en hoort ze echt bij de club! Maar is ze al snel genoeg? Terwijl Stip twijfelt, bedenken haar vriendinnen van De Watervlinders een superplan.  

 • Expeditie werelddier, Panda in de val

  Gonneke Huizing

  Meestal vinden Olaf en Lola er niks aan dat hun vader de wereld rondreist voor zijn werk als filmmaker en bijna nooit thuis is. Maar dit jaar is alles anders want ze zijn groot genoeg om in de zomervakantie bij hem op bezoek te gaan!

 • Niemand houdt Don Carlo tegen

  Oliver Scherz

  Vijf maanden, twee weken en zes dagen. Zo lang wacht Carlo al op zijn Italiaanse vader. Zijn moeder heeft Carlo's vader de deur uitgezet en wil hem niet meer terug. Carlo mist zijn vader enorm en gaat op weg naar Sicilië om hem terug te halen. Helemaal alleen, in de internationale nachttrein, met de taxi en op de veerboot. Zonder ticket en zonder precies te weten hoe hij moet reizen. Op zijn tocht ontmoet hij bijzondere mensen en zo weet hij zijn weg te vinden, dwars door het Italiaanse platteland. Tot hij eindelijk voor zijn vaders deur staat...
  Een warm verhaal, vol spanning, achtervolging en humor, over hoe een 11-jarige moedige en gevoelige jongen alleen de reis naar Palermo maakt.


 • De muffinclub 2, Vier vriendinnen in volle vaart

  Katja Alves

  Een nieuw avontuur over de zoetste vriendinnenclub ter wereld! De vier vriendinnen gaan op zoek naar het ultieme balletpakje voor Miranda en hun vriendschap wordt op de proef gesteld.