Voorlezen en versjes

 • Meester Pompelmoes

  Hans Andreus

  Jubileum editie - van bijna 200 pagina's, op ruim formaat, met de mooiste Pompelmoesverhalen van Hans Andreus - ter gelegenheid van de 50e verjaardag van Meester Pompelmoes.
  Met meer dan 70 tekeningen in kleur van Charlotte Dematons en een voorwoord van de bekende schoolmeester, kinderboekenschrijver en kinderboekenambassadeur Jacques Vriens.

 • Het grote boek van Sebastiaan

  Mieke van Hooft

  Het eerste boek van Mieke van Hooft over Sebastiaan verscheen in 1985. Sindsdien is de vrolijke en ontroerende Sebastiaan niet meer weg te denken uit de kinderboekenwereld. Zo werd het tweede deel getipt door de Kinderjury. In Het grote boek van Sebastiaan zijn alle 58 verhalen uit Sebastiaan, Sebastiaan rare banaan en Sebastiaan blauwe billen gebundeld.

 • De laatste tovenaar

  Hans Andreus

  Het meisje met de zilveren haren, de olifant die zijn slurf wou ruilen, het boompje dat vlak bij de zon wou zijn: de titels van de verhalen uit deze bundel zijn veelzeggend: sprookjesachtig en fantasierijk. En zo zijn ook de verhalen. In de verhalen van Hans Andreus gebeuren de wonderlijkste dingen. Dingen die eigenlijk niet kunnen of horen, maar die de verhalen juist zo bijzonder maken.

 • Laatste verhalen van de eeuw

  Paul Biegel

  Laatste verhalen van de eeuw mag gerust een kroon op het circa vijftig titels tellende oeuvre van Paul Biegel genoemd worden. In deze luxe uitgevoerde verhalenbundel komen alle stijlen die Biegel zich de afgelopen decennia heeft eigen gemaakt aan bod. Zo doet het poëtische verhaal 'De laatste roos' denken aan Nachtverhaal (Gouden Griffel 1993). Avontuurlijke zeetochten zoals de kleine kapitein die meemaakt, lezen we in de verhalen 'De schipbreuk' en 'Kraai’s wereldreis'.

 • Mijn boekenbox - voertuigen

  Julie Mercier

  Kartonnen giftbox met twee kartonboekjes