Filosofie

 • Schopenhauer in 90 minuten

  Paul Strathern

  De 90 Minuten-reeks geeft in vogelvlucht een levensschets, een tijdsbeeld, en een aantal belangrijke uitspraken van bekende filosofen.

 • Wittgenstein in 90 minuten

  Paul Strathern

  Wittgenstein in 90 minuten is een korte en eenvoudige introductie tot het leven en gedachtegoed van een van de grote filosofen uit de geschiedenis. Paul Strathern is erin geslaagd op boeiende wijze een toegankelijk overzicht te geven, waarin hij Wittgensteins belangrijkste ideeën verwoordt op een manier die zowel filosofen als niet-filosofen aanspreekt.

 • Epicurus in 90 minuten

  Epicurus in negentig minuten beschrijft het leven en werk van deze omstreden filosoof en zijn praktische recept voor een gelukkig leven in een wereld die in korte tijd was veranderd van een overzichtelijke Griekse stadsstaat in de grootschaligheid van de kosmopolis (‘global village’).  

 • Boeddha in 90 minuten

  Evert de Bruin

  Boeddha in 90 minuten geeft in het tijdsbestek van een speelfilm een overzicht van het leven en werk van de man achter de boeddhistische filosofie.

 • Erasmus in 90 minuten

  Evert de Bruin

  De 90 Minuten-reeks geeft in vogelvlucht een levensschets, een tijdsbeeld, en een aantal belangrijke uitspraken van bekende filosofen. Vlot geschreven beantwoordt het boekje eerste vragen, zoals wie was Eramus en hoe heeft hij geleefd, zodat het zeker voor scholieren aardig is.