Non-fictie

 • Bouwplaatsen boven en onder de grond

  Stefan Seelig

  Met grote uitklapplaten   In de stad wordt volop gebouwd. Niet elke bouwplaats is hetzelfde. Soms wordt er hoog de lucht in gebouwd. Of er moet diep onder de grond een tunnel worden gegraven. En hoe wordt een brug over de rivier aangelegd? In dit boek zie je drie verschillende bouwplaatsen. Klap de platen open en kijk mee!

 • Het grote waaromboek

  Martine Laffon

  Waarom is de lucht blauw?
  Hoe ademt een baby in zijn moeders buik?
  Wanneer begint de toekomst?
  Wie heeft het wc papier uitgevonden?
  Wat is een wereldwonder?

 • Wie? Wat? Waarom? De vuilniswagen

  Peter Nieländer / Andrea Erne / Doris Rubel

  Wie werkt er op de vuilniswagen? Waar gaat al het vuilnis naartoe? Kijk, daar komt de vuilniswagen. De vuilnismannen springen eraf en zetten de afvalcontainers klaar, zodat de grijparm ze makkelijk kan optillen en leegschudden. Dit informatieve boek laat stap voor stap zien waar ons vuilnis terecht komt en hoe het verwerkt wordt.  

 • Wie? Wat? Waarom? Het schip

  Peter Nieländer / Andrea Erne / Doris Rubel

  Hoe wordt een schip gebouwd? Wat gebeurt er in de haven? Wie helpt er in nood? In de haven is veel te zien! Er varen grote tankers, sleepboten, containerschepen en cruiseschepen... Passagiers gaan aan en van boord, er wordt geladen en gelost.

 • Wie? Wat? Waarom? Ziek & gezond

  Doris Rubel / Andrea Erne / Peter Nieländer

  Waarom ben je soms ziek? Wat doet een dokter? Hoe blijf je gezond? Er zijn van die dagen dat je nergens zin in hebt. Je wilt niet spelen en je hebt geen trek. Wat is er toch met je aan de hand? Word je soms ziek? In dit boek lees je alles over ziek zijn, beter worden... en gezond blijven!