Vanaf 10 jaar

 • Vis in een boom

  Lynda Mullaly Hunt

  De elfjarige Ally is slim. Slim genoeg om iedereen voor de gek te houden. Door haar vaders werk als militair verhuist ze heel vaak. Maar in welke klas ze ook terechtkomt, ze is kampioen in het voorkomen dat iemand haar geheim ontdekt.
  Ze kan namelijk niet lezen. Hoe dom kun je zijn? Ze schaamt zich enorm.
  Maar dan krijgt ze een nieuwe meester. Hij begrijpt dat er achter Ally’s stoerheid een ander meisje zit. Een meisje dat helemaal niet dom is, maar dyslectisch. Voor Ally vallen alle puzzelstukjes langzaam op hun plaats. Haar zelfvertrouwen groeit en er gaat een wereld voor haar open. Ze ontdekt dat ze meer is dan haar dyslexie – en dat ieder mens meer is dan een label.

  Een ontroerend feel good verhaal voor ieder mens dat wel eens het gevoel heeft buiten de boot te vallen of anders te zijn.

 • Gangsterschool

  Kate Wiseman

  De Gangsterschool gaat over Milly en Charlie. Hun beide ouders zijn beroemd & berucht en het kan niet anders of hun kinderen zullen nog betere boeven worden dan zijzelf. Daarom worden ze naar Blaggard gestuurd – de enige school ter wereld waar toekomstige helden en schurken de kneepjes van het boevenvak kunnen leren. Maar Milly en Charlie zien daar niets in. Zij dromen van heel andere dingen…      

 • Gangsterschool 2; Broederschap van het kwaad

  Kate Wiseman

  Gangsterschool in gevaar! Een nieuw verhaal over de beruchtste school ter wereld, waar toekomstige boeven en schurken worden opgeleid en de kneepjes van het boevenvak leren.

 • Gangsterschool 3; Piramide van verderf

  Kate Wiseman

  Het Rabauwcollege is een bijzondere school. Hier staan geen rekenen en taal op het lesrooster, maar Dieverij, Hacken, Besluipen, Vermommen en nog veel meer vaardigheden waar elke Betrouwbare Burger van huivert… Op de Gangsterschool worden alleen kinderen van meestercrimimelen toegelaten om de kneepjes van het boevenvak te leren.

 • Bijna vergeten

  Dave Goldstein

  Daniëlle en haar vader verzinnen elke dag gekke dilemma’s, waarop ze verplicht moeten antwoorden. Maar als ze écht iets te kiezen had dan zou Daniëlle het liefst willen dat haar moeder er nog was, die vier jaar eerder is overleden. Als haar vader een nieuwe vriendin krijgt, verzet ze zich hevig tegen het idee dat haar eigen moeder bijna vergeten wordt.