Vanaf 10 jaar

 • Gangsterschool

  Kate Wiseman

  De Gangsterschool gaat over Milly en Charlie. Hun beide ouders zijn beroemd & berucht en het kan niet anders of hun kinderen zullen nog betere boeven worden dan zijzelf. Daarom worden ze naar Blaggard gestuurd – de enige school ter wereld waar toekomstige helden en schurken de kneepjes van het boevenvak kunnen leren. Maar Milly en Charlie zien daar niets in. Zij dromen van heel andere dingen…      

 • Gangsterschool 2; Broederschap van het kwaad

  Kate Wiseman

  Gangsterschool in gevaar! Een nieuw verhaal over de beruchtste school ter wereld, waar toekomstige boeven en schurken worden opgeleid en de kneepjes van het boevenvak leren.

 • Bijna vergeten

  Dave Goldstein

  Daniëlle en haar vader verzinnen elke dag gekke dilemma’s, waarop ze verplicht moeten antwoorden. Maar als ze écht iets te kiezen had dan zou Daniëlle het liefst willen dat haar moeder er nog was, die vier jaar eerder is overleden. Als haar vader een nieuwe vriendin krijgt, verzet ze zich hevig tegen het idee dat haar eigen moeder bijna vergeten wordt.      

 • Syntopia

  Tanja de Jonge

  Een betere wereld begint bij jezelf. Maar wat is beter en waar eindigt het?

  In de stad waar Timo woont is een nieuwe woontoren gebouwd: Syntopia. Een duizelingwekkend mooi gebouw waarin alles automatisch geregeld wordt. De bewoners hebben zelfsturende auto’s en koelkasten die altijd gevuld zijn. Noem iets en Syntopia regelt het.  

 • Cyberboy

  Tanja de Jonge

  Kevin heeft twee jaar geleden afscheid genomen van zijn beste vriend Bjorn, die bij een auto-ongeluk om het leven is gekomen. Inmiddels heeft hij zijn leven weer een beetje opgepakt. Daarom is de schok enorm als hij ineens oog in oog staat met zijn beste vriend.  Leestip van De Jonge Jury 2017