Vanaf 12 jaar

 • De moord op Queen_T

  Tanja de Jonge

  Op de grond lag een meisje. Bewegingloos. Het leek een slaaphouding, maar haar ogen stonden wijd open. Lucas zat ernaast. De uitdrukking op zijn gezicht was leeg. ‘Ze heet Quinty,’ was het enige wat hij zei.  Wie was Quinty en waarom moest ze dood? Wie besloot dat haar leven niets meer waard was dan achtergelaten te worden in een stadspark?  De moord op Queen_T is een aangrijpend verslag over een moordzaak waarin langzaam maar zeker een schokkende waarheid onthuld wordt. 

 • Not so perfect

  Linda van de Pol

  (Not) so perfect is een hilarisch verhaal met een randje. Madeleines neiging tot perfectionisme en controle is enerzijds grappig, omdat ze de realiteit totaal uit het oog verliest. Daardoor belandt ze in gekke situaties waar ze zich op geheel eigen wijze weer uit redt. Maar het is ook een verhaal over een meisje dat moeite heeft met onverwachte tegenslagen en veranderingen en haar haar faalangst maskeert met een dwangmatige controle. Een eigentijds en herkenbaar onderwerp.

 • Alleen als je durft - horrorverhalen

  Dieuwertje Boeren / Linda van de Pol

  Alleen als je durft is een verhalenbundel met 12 horrorverhalen. Kort, spannend, toegankelijk!

 • Mist

  Rom Molemaker

  De leerlingen van het Goltziuscollege gaan op werkweek naar Welvum, het kleinste van de Eilanden. Haroun merkt al gauw dat de tijd daar echt heeft stilgestaan. Heel spannend kan het dus niet worden – hoewel de ontmoeting met de bloedmooie Grace alleen al een veelbelovend avontuur is. Maar Haroun vergist zich.    

 • Crisis

  Rom Molemaker

  Maikel heeft de dagen in de gevangenis afgeteld. Nu is hij weer vrij en het leven lacht hem toe.. maar niet heus. Hij voelt zich zwaar onzeker. Dat zijn klasgenoten met een boog om hem heen lopen, maakt het ook niet beter. Ze hadden net zo goed een bord om zijn nek kunnen hangen met VEROORDEELDE CRIMINEEL erop. Zo werd er naar hem gekeken, toen hij voor het eerst weer op school kwam.