Klassieken

 • Alle vertellingen van Shakespeare

  William Shakespeare

  Dit verzameld werk kan dienen als een eerste kennismaking of naslagwerk voor degenen die de oorspronkelijke stukken willen bestuderen of in een theater gaan bekijken. Wat deze uitgave uniek maakt, is de compleetheid ervan. Nooit eerder verschenen in bewerkte vorm alle stukken van Shakespeare.

 • Helden- en riddersagen

  Evert de Bruin

  Deze uitgave is een verzameling van zowel bekende als onbekende verhalen over helden en ridders uit vervlogen tijden.

 • Reinaert de vos... gerapt!

  Charlie May

  Reinaert wordt wegens zijn sluwe vossenstreken opgeroepen bij de rechtbank van Koning Nobel. Hoewel zijn zaak bij voorbaat kansloos lijkt, weet de slimme vos de zwakke plekken van de andere dieren feilloos te raken en bovendien zijn eigen straf te ontlopen. Charlie May heeft dit oude verhaal van 'Willem die Madoc maecte' omgezet in een eigentijdse rap.

 • Griekse en Romeinse sagen

  Deze uitgave is een complete editie met alle klassieke sagen. Uit de vele verschillende bronteksten heeft Gustav Schwab een doorlopend verhaal weten te scheppen, waarbij hij zo volledig mogelijk is geweest. Zijn beeldende vertelkunst neemt de lezer mee op reis naar de arcadische heuvels van het oude Griekenland en het machtige Troje van weleer; leef mee met lief en leed van de grote helden; bewonder en huiver voor de niets en niemand ontziende beslissingen van de goden - onsterfelijk in de verhalen maar tegelijk zo herkenbaar menselijk.

  Met onder andere:
  Metamorphosen en andere sagen
  De Argonauten
  De Trojaanse sagen
  Odysseus
  Aeneas
  De Griekse en Romeinse mythologie