Aanleveren manuscripten / illustraties

Op zoek naar een uitgever

Fijn dat u de weg naar onze uitgeverij hebt weten te vinden! U leest deze informatie omdat u een kinderboek geschreven heeft en op zoek bent naar een uitgever. Hieronder vindt u informatie over het aanleveren van uw manuscript.

Als u een kinderboek of jeugdroman geschreven heeft, dan kunt u dat naar ons toesturen om het te laten beoordelen op geschiktheid voor publicatie bij Uitgeverij Holland. Op dit moment worden er geen nieuwe poëziepublicaties toegevoegd aan ons fonds. Als u niet zeker weet bij welke uitgeverij uw werk aansluit, raden wij u aan eerst informatie in te winnen bij een goed gesorteerde (kinder-) boekwinkel.

Een aantal aandachtspunten:

Wij ontvangen uw inzending graag uitsluitend per e-mail in de volgende bestandsindeling: PDF of Word-bestand. Andere bestandsindelingen, usb, cd-roms of handgeschreven manuscripten worden niet geaccepteerd. Voorzie uw inzending altijd van een begeleidende brief waarin u uzelf kort introduceert en tot welk genre uw verhaal behoort. Ook vragen wij u bij het script een duidelijke synopsis te voegen, waarin u in maximaal vier pagina's de inhoud en plot van het verhaal beschrijft en de personages introduceert.

Is het voor u echt niet mogelijk om uw werk digitaal aan ons voor te leggen, wilt u ons dan eerst even bellen? (023 5323061).

Mail uw inzending naar info@uitgeverijholland.nl
Vermeld als onderwerp “inzending manuscript”.

Houd er rekening mee dat wij geen ontvangstbevestiging sturen, liever besteden wij onze tijd aan het lezen van uw verhaal. Wij ontvangen veel manuscripten en omdat wij alles zorgvuldig willen lezen en beoordelen, kan het twee tot drie maanden duren voor u een reactie ontvangt. U ontvangt geen beoordelingsrapport en over afwijzingen wordt niet inhoudelijk gecorrespondeerd. Uitgeverij Holland is niet aansprakelijk voor eventueel zoekgeraakt werk en/of niet ontvangen werk.

Aanleveren illustraties:

Illustratoren kunnen ons via de e-mail op de hoogte houden van hun werk of ons een link sturen naar nieuw werk op hun website. Uw gegevens worden bewaard in ons bestand. Mochten wij in de toekomst een illustratieopdracht voor u hebben, dan nemen wij contact met u op.