Schrijvers algemeen

 • Evert de Bruin

  Evert de Bruin studeerde geschiedenis aan de Universiteit van Utrecht. Naast diverse vertalingen publiceerde hij eerder een aantal filosofieboekjes in de 90 minuten-serie van Uitgeverij Holland en een hervertelling van Helden- en riddersagen. Momenteel is hij docent geschiedenis en Duits op een middelbare school in Nijmegen.

 • Flip van Dyke

  Toen Flip van Dyke in 2004 zijn baan verloor, begreep hij dat dit de kans was om zijn droom waar te maken: reizen. Hij koos voor de fiets omdat het niet te snel en niet te langzaam gaat. Na een paar proefritjes begon hij aan een ‘stukkie fietsen’ zonder omlijnd doel, om na bijna twee jaar een 22.000 kilometer verder te eindigen in Kaapstad.

 • Marica van der Meer

  Marica van der Meer reist met haar fiets de hele wereld over. Haar boek Van vuur naar ijs vertelt het verhaal over haar fietstocht van , Vuurland naar Alaska. Klik hier voor meer informatie over Marica van der Meer

 • Patrick Nieuwenhuyse

  Patrick Nieuwenhuyse (Delft 1964) studeerde klassieke talen aan de Universiteit van Utrecht. Hij werkte geruime tijd als reisleider in het Midden Oosten. Momenteel geeft hij les aan het Vierde Gymnasium Amsterdam. Eerder maakte hij samen met Paul Biegel een bewerking van alle verhalen rondom de Trojaanse oorlog: Het beleg van Troje (Holland, Haarlem, 1995)